Tutkimus: Cannes Lionsissa somekampanjoiden osuus jo 76 %

Kuudetta vuotta julkaistava Kurion ja Cannes Lions -organisaation yhteistutkimus osoittaa somemarkkinoinnin tulleen valtavirtaan. Tarkastelluista 673 tämän vuoden voittajasta jopa 76 % hyödynsi sosiaalista mediaa olennaisena osana kampanjaa. Kuudetta kertaa toteutettu tutkimus pyrkii valottamaan strategisia ja taktisia valintoja maailman menestyneimpien somekampanjoiden takana.

”Keskeisimpiä havaintoja, joita näiden vuosien aikana olemme yli 3 600 Lions-voittajista löytäneet, on altruismin voima osallistajana”, kommentoi tutkimuksesta vastannut Kurion luova johtaja Jari Lähdevuori. ”Osallistaminen on somemarkkinoinnin keskeisiä tavoitteita: sillä saadaan aikaan paljon peräänkuulutettua vuoropuhelua ja toisaalta myös algoritmien kautta lisää näkyvyyttä. Ihmisten auttamisen haluun vetoaminen on todennäköisin menestysresepti niin kansalaisjärjestöille kuin kaupallisille toimijoille.”

Osallistamista tutkitaan Kurion sosiaalisen brändin viitekehyksen kautta, jossa inhimilliset motivaattorit on jaettu seitsemään eri ulottuvuuteen. Altruismiin vetosi ennätykselliset 45 % voittajista. Muita tämän vuoden Cannes Lions -voittajissa korostuneita motivaattoreita olivat itsensä viihdyttäminen ja uteliaisuus.

>> Lataa raportti: World-Class Lessons on Social Media Marketing 2017


Jos haluat kuulla aiheesta tarkemmin, ota yhteyttä:

Tommi Opas

Toimitusjohtaja

tommi [at] kurio.fi

040 1833256

Jutellaan kasvotusten niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä

Subscribe newsletter


Thank you for subscribing!


Jutellaan kasvotusten niin kerromme lisää!


Ota yhteyttä