Kuriolle Euroopan parhaan B2B-kampanjan palkinto

Kurion suunnittelema ja toteuttama Finlandia by Forest Machines -kampanja voitti perjantaina 28.9. Berliinissä järjestetyssä Euroopan-laajuisessa Digital Communication Awards -gaalassa B2B Communication -kategorian. Lisäksi kampanja shortlistattiin Viral Communication -kategoriassa.

Nesteelle ja Ponsselle tehty Finlandia by Forest Machines -kampanja voitti B2B Communication -kategorian Digital Communication Awards -gaalassa. Suomi 100 -juhlavuoden itsenäisyyspäiväksi lanseeratun kampanjan avulla haluttiin tukea suomalaista työtä tavalla, jota ei ole ikinä ennen nähty. Yli 2 miljoonaa videon katselukertaa mahdollisti 400 000 kilometrin edestä liikkumista pitkäaikaistyöttömille. Kampanjan tulokset näkyivät myös sen vaikuttavuudessa – Nesteen luoman ROMI-mallinnuksen avulla mitattu kampanjan tuotto oli lähes 800 %. Mallinnuksella Neste yhdisti ensimmäistä kertaa markkinointiyhteistyön, viestinnän sekä sosiaalisen median vaikuttavuuden mittaamisen.

Kilpailun päätuomari tohtori Ana Adi Quadrica University of Applied Sciencesista nosti avajaispuheenvuorossaan kaksi asiaa tämän vuoden kisasta: kovan tason ja mitattavien tulosten merkityksen. B2B-kategoriassa Nesteen ja Ponssen kanssa kisasivat muun muassa Volvo, Philips ja O2.

”Tuntuu erityisen hyvältä saada tunnustusta kisassa, jossa tulokset ovat keskiössä”, toteaa Mika Hyötyläinen, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnon markkinoinnin vetäjä. ”Olemme kehittäneet ROMI-mallinnusta eri osa-alueille nyt neljä vuotta, tässä kampanjassa testasimme sitä myös viestintään. Markkinoinnin tuottavuuden mittaaminen on meille kaiken tekemisen ytimessä, ja tässä kampanjassa se oli ennätystasolla. Parasta kampanjassa kuitenkin oli se, että pystyimme sen avulla tekemään oikeasti hyvää suomalaisen työn puolesta.”

”Hienoa viedä suomalaista tekemistä maailmalle – ja mikä olisi suomalaisempi tapa kuin metsäkoneilla soitettu Finlandia?”, kommentoi Kurion toimitusjohtaja Tommi Opas. ”Kisasimme todella kovassa joukossa, jossa mukana oli muun muassa Cannesissa pystejä pokanneita töitä. Tämä on erittäin hieno juttu.”

Lisätietoja:
Tommi Opas
Toimitusjohtaja
+358 40 1833256
tommi [at] kurio.fi


Jos haluat kuulla aiheesta tarkemmin, ota yhteyttä:

Tommi Opas

Toimitusjohtaja

tommi [at] kurio.fi

040 1833256

Jutellaan kasvotusten niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä

Subscribe newsletter


Thank you for subscribing!


Jutellaan kasvotusten niin kerromme lisää!


Ota yhteyttä