Kuriolle kaksi palkintoa arvostetusta D&AD Awardsista

Kurio palkittiin kahdella Wood Pencil -palkinnolla D&AD Awardsissa. Molemmat palkinnot tulivat Money Makes Money -kampanjalle, joka tehtiin Communities For Development -järjestölle. Työ oli kahdella shortilla, joissa molemmissa se palkittiin: Radio & Audio (Tactical) ja Impact (Advertising, Non-Profits).

Money Makes Money -kampanja keräsi varoja Ugandan Bulambulissa toimivalle Communities For Development -hyväntekeväisyysjärjestölle. Taustalla oli kaikkien tuntema, ajankuvaan liittyvä insight: ympäri maailman rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Köyhässä Bulambulissa tartuimme tähän rap-parodian keinoin. Valjastimme paikalliset artistit tekemään kappaleen, joka kertoo juuri tätä viestiä. Otimme Wakaliwood-studion ohjaajan – paikallisen Tarantinon – Isaac Nabwanan tekemään ennennäkemättömän musiikkivideon, jossa eriarvoisuuden kontrastit nousevat esiin lämminhenkisen huumorin keinoin. Levitimme sanaa sosiaalisessa mediassa ja kasvatimme ilmiötä muun muassa ympäri maailman tulleilla remixeillä sekä musiikkivideon rap-henkisten asusteiden ja somisteiden huutokauppaamisella. Kampanja keräsi silmäpareja maailman isoissa medioissa The Guardianista Viceen – ja lopputulemana keräsimme lahjoituksia, joiden avulla 200 perhettä pystyy kasvattamaan omaa yritystään ja elantoaan.

”Tämä on upeimpia tunnustuksia, mitä työlleen voi kuvitella”, kommentoi Kurio toimitusjohtaja Tommi Opas. ”Käsityksemme mukaan näitä ei ole aiemmin napattu Suomeen kuin kymmenkunta. Tämä on myös hieno osoitus globaalin yhteistyön voimasta. Tässä kampanjassa koko tiimi oli täysillä mukana, joka Teams-palaverista seuraavaan.”

Kurio vastasi kampanjan sosiaalisen median suunnitelmista ja toteutuksista. Hanke tehtiin yhteenliittymällä, joka koostui maailman laajimman itsenäisten toimistojen ketjun thenetworkonen toimistoista. Globaaliin yhteishankkeeseen osallistuivat DUDE, Third City, Massive Music ja Kurio.

D&AD Awards on vuodesta 1963 asti järjestetty luovaa viestintää palkitseva kilpailu. Kisa on yksi alan arvostetuimpia ja sen palkintoa pidetään äärimmäisenä luovuuden tunnustuksena.

Tutustu caseen tarkemmin Vimeossa.


Jos haluat kuulla aiheesta tarkemmin, ota yhteyttä:

Tommi Opas

Toimitusjohtaja

tommi [at] kurio.fi

040 1833256

Jutellaan kasvotusten niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä

Subscribe newsletter


Thank you for subscribing!


Jutellaan kasvotusten niin kerromme lisää!


Ota yhteyttä