FAZER // REMIX IS THE NEW BLACK

Client: Fazer Makeiset

BRIEF

Fazer Remix oli ensimmäinen suuri sekoitekarkkipussi markkinoilla, ja kaikki 90-luvun lapset muistavat sen lanseerauksen. Heillä on siksi erityinen suhde siihen. Mutta Gen Z on aivan erilainen ryhmä, jolla ei ole samanlaista brändisuhdetta Fazer Remixiin.

INSIGHT

Kampanjan tavoite oli selvä: käyttää uutuuslanseerausta uudistuneen brändin esittelyyn. Mitattavat tavoitteet asetettiin erityisesti Gen Z:lle sopiviksi: jotta muutetaan heidän mieltymyksiään ja lisätään käyttöä.

STRATEGIA

Koko brändin uudistaminen rakentui yhden ydintuotteen hyödylle, joka on myös Gen Z:n ydinarvo: fluiditeetille. Remixille se tarkoittaa aina itsensä uudistamista – karkkibrändi on tunnettu teemallisista uutuuksistaan. // Toinen jaettu arvo, johon brändi uudelleenasetettiin, on ekologisuus. Esimerkiksi vuodesta 2019 lähtien olemme vähentäneet muovin määrää pusseissamme huomattavasti, mikä vastaa yli 10 jalkapallokentän pinta-alaa. // Sitten haastoimme nuoren suunnittelijan muuttamaan roskan muodiksi.

IDEA JA TOTEUTUS

Remix Is The New Black -lakritsikarkkilanseeraus, joka muutti roskasi haute couture -näytökseksi. // Keräsimme kuluttajilta maistatustapahtumista yhteensä 316 tyhjää pussia – ja 110 tunnin kuluttua Remix sai uuden ilmeen, kun nuori suunnittelija Joona Rautiainen, joka tunnetaan sukupuolineutraaleista suunnitelmistaan, loi vaikuttavan puvun. Korostaaksemme brändilupaustamme aina uudistua, Miss Divet – Suomen oma RuPaul – pukeutui pukuun mainosvideollamme. Loimme myös sosiaaliseen mediaan ohjeita, joiden avulla ihmiset voivat muuttaa Remix-roskansa hatuiksi, lompakoiksi ja muiksi tuotteiksi. Viikko TV-mainoksen julkaisun jälkeen, pukua näyttäytyi paikallisessa Oscar-gaalassa, jossa sitä kantoi ohjelman juontaja Nina Lahtinen. // Punaisen maton jälkeen se päätyi numero ykkösenä olevaan second hand -liikkeeseen, Reloveen, jossa se oli esillä ikkunassa. Lopulta se huutokaupattiin hyväntekeväisyyteen, auttamaan Itämeren ympäristöongelmien torjumisessa.

TULOKSET

Ja se toimi nuorille: 1) Mainoshuomio +84 % (vsk nuorten keskuudessa), 2) Mieltymys +38 % (vsk nuorten keskuudessa), 3) Kuukausittainen käyttö +39 % (vsk nuorten keskuudessa) // Ja makeinta? Vaikeassa markkinassa markkinajohtajana Remixin myynti nousi 5 % (vsk).
Mainoshuomio +84%
Kuukausittainen kulutus +39%
Myynnit nousivat 5%

Subscribe newsletter


Thank you for subscribing!