HELEN // THIS INFLUENCER DOES NOT EXIST

Client: Helen

BRIEF

Energian kriisi on vaikuttanut meihin kaikkiin. Silti monet meistä ovat pärjänneet paremmin kuin energiayritysten brändi-imago. // Osoittaakseen sitoutumisensa kestävään energiantuotantoon ja vihreään siirtymään Helen, johtava energiayritys Suomessa, korosti strategisesti energian koulutusta. // Niinpä he kirjoittivat, kuvittivat ja julkaisivat lastenkirjan: "Ellenin Energia-seikkailut". Se on tarina pienestä tytöstä, joka auttaa eksyneitä energia Posi- ja Neg-hahmoja löytämään tiensä takaisin sähköverkkoon. Matkan varrella he - ja sinä - oppivat erilaisista energianlähteistä, ilmastokriisistä ja erilaisista tavoista säästää energiaa kotona.

TAVOITTEET

Meille annettiin tehtäväksi levittää kirjaa sosiaalisessa mediassa.

STRATEGIA

93% 9–13-vuotiaiden lasten vanhemmista uskoo, että lapset oppivat eniten energiasta ja sen käytöstä kotona. Mutta se ei ole helppoa. 41% vanhemmista koki tarvitsevansa apua sen opettamisessa. // Joten tiesimme tarvitsevamme vanhempien huomion. // Kysyimme itseltämme: Miksi meidän pitäisi kertoa Ellenin tarina, kun voimme antaa hänen tehdä sen itse?

IDEA

Ellen - Helenin AI-generoitu vaikuttaja // Yhdistämällä kaksi kuuminta trendiä sosiaalisessa mediassa - virtuaaliset vaikuttajat ja generatiivinen tekoäly - muutimme 2D-illustraatiomme 3D-avatariksi. // Ellen, virtuaalinen vaikuttaja, sai elämän erilaisten generatiivisten tekoälytyökalujen avulla (esim. Midjourney, DALL-E 2 ja Stable Diffusion). Palkittu, rajoja rikkova "post-valokuvaaja" Antti Karppinen auttoi syöttämään tekoälylle Ellenin kuvitukset ja loi mallin, koodin, joka on Ellen - oikean elämän 7-vuotias tyttö. Saadaksemme oikean ulkonäön, teimme tiivistä yhteistyötä Ellenin äidin, kuvittaja Eveliina Saarentausen, kanssa. // Mallinnoksen ollessa paikallaan voimme nyt helposti sijoittaa Ellenin eri paikkoihin, asentoihin ja tarkoituksiin. Ensimmäisten elinviikkojensa aikana hän esiintyi valokuvissa Helenin johtoryhmän, ikonisen näyttelijä Seela Sellan ja (perinteisten) sosiaalisen median vaikuttajien kanssa.

TULOKSET

Kaksi kuukautta ensimmäisen julkaisun jälkeen: ROMI 167% // Ansaittu tavoittavuus 12 miljoonaa (sisältäen PetaPixelin, LBB:n, maan suurimman aamushown ja suurimman sanomalehden) // Ansaitun median arvo 151 000 euroa // Ensimmäinen (koskaan!) sosiaalisen median julkaisumme, joka saavutti kuusinumeroisen tavoittavuuden - orgaanisesti // Brändin noste 48% keskiarvon yläpuolella (verrattuna Meta-keskiarvoon EMEA-alueella) //// Kahden kuukauden lanseerausjakson jälkeen: Hänet on nähty suurimpien suomalaisten artistien ja vaikuttajien julkaisuissa. // Hän on live-stremannut kesän suurimman stadionkonsertin Helsingissä (rap-artisti JVG:n konsertti, jota Helen sponsoroi). // Hän on julkaissut kirjansa myös äänikirjamuodossa. // Hänet on vakiinnutettu osaksi Helenin sosiaalisen median strategiaa. //// Ei paha suoritus nuorelta tytöltä. Ja tämä alusta kasvaa vain vaikutukseltaan.
Ensimmäinen (koskaan!) sosiaalisen median julkaisumme, joka saavutti kuusinumeroisen tavoittavuuden - orgaanisesti
ROMI 167%
Ansaitun median arvo 151 000 EUR

Subscribe newsletter


Thank you for subscribing!